fbpx
Foglalás: +36 20 773 0807 hello@dandelionhouse.hu

Kirándulásként a Szent György-hegyet ajánlanám elsőként, a legszebb vulkanikus lávafolyami maradványok itt találhatók, ahol a helyenként 30-40 méter magasba emelkedő bazaltoszlopok orgonasípokhoz hasonlóan sorakoznak egymás mellett. Ezt háromnegyed órás  túrával elérhetik és csodás látványban lesz részük.

Gulácsra feljutni kemény túra, oda az menjen csak, aki szereti és vállalja is a kihívásokat. 

A Csobánc egy másik nagyszerű kirándulási lehetőség. Autóval a hegy alatt érdemes leparkolni Gyulakesziben, onnan sziklás, bazaltköves az út, kb. egyórás túrával jut fel a romokhoz (3km). A szőlőültetvények látványa, a tanúhegyek körpanorámája, a Balaton csodás képe teszi olyan vonzóvá ezt a kirándulást. Babával nehéz terep, babakocsit nem lehet tolni a sziklás úton. Lefelé erősen csúszósak a kövek. Kevés árnyékos teret talál fenn, érdemes korán nekiindulni. Paplanernyősök látványában gyönyörködhetünk gyakran, akik innen szállnak alá.

Tapolca belvárosa kellemes kisvárosi hangulatot ad, a malomtó fél óra alatt körbesétálható. Gyerekek méretes aranyhalakban gyönyörködhetnek, kacsákat etethetnek, a főutca tele fagyizókkal, a Tavasbarlangban csónakázni, vezetett túrán részt venni minden korosztálynak nagy élményt jelenthet. A Látogatóközponthoz érdemes előre neten időpontot foglalni, hacsak nem szeretnénk hétvégénként hatalmas sort találni a kassza előtt!

Szigliget egész napos programlehetőséget ad, a várrom miatt is és a strand miatt is. A várhoz kötelező felmenni, a legközelebbi és legjobb strand a környéken itt található, babáknak való homokos pancsolóval, oda családosoknak érdemes ellátogatni, a fagyizó a vár alatt igen kedvelt hely, kézműves fagyija egy nevezetesség.

Badacsony: a kikötőben sétálni, bortúrára indulni, hajókázni a tavon, hegyre felkaptatni, fürdőzni a tóban, és még annyi más élmény vár ott a vendégekre.

Az ábrahámhegyi strandon homokos partszakaszon építhetnek a gyerekekkel homokvárat, fa játszótéren játszhatnak a csemeték, szép családi strandot találnak itt.

Kedvelt éttermek Tapolcán a Dream Team, jó pizzáik is vannak, Keszthelyen a Tompos Étterem, ide érdemes asztalt foglalni a tervezett ebéd előtti napon.

COVID-19

A legbiztonságosabb nyaralási mód jelenleg a családi körben eltöltött pihenés, ami során ha nem akarnak, nem találkoznak más személlyel, nincs tömegjelenet az étkezések, fürdőzés során. Az üdülés ideje nagy részét nálunk a szabadban tudják eltölteni, nem zárt falak között.

A vírus ellen mi is küzdünk, hogy biztonságos, egészséges környezetet biztosíthassunk. A takarítás során profi fertőtlenítőszerekkel, szállodai minőségű anyagokat használunk, egynapos üres időszakot hagyunk két vendég érkezése között. A fürdőszobákban fertőtlenítő hatású folyékony szappanokat helyeztünk ki, az ágyneműket, törülközőket magas hőfokon mossuk, de többszörös mennyiségű ágyneművel rendelkezünk, így egy héten belül nem kerül vissza ugyanaz a mosott törülköző, ágynemű a következő vendégekhez.

A takarítás során a kilincseket, fürdőszobai szanitereket minden esetben fertőtlenítő hatású tisztítószerrel mossuk le. A Magyar Turisztikai Ügynökség kézikönyvének ajánlásait betartjuk, így vírusmentes házakat tudunk biztosítani, amelyekben Önök jól érezhetik magukat.

Jó pihenést kívánok!

Várnagy Ilona

házigazda

 

f2q63nze80gsot6ly46v1sxe2fwgfl