fbpx
Foglalás: +36 20 773 0807 hello@dandelionhouse.hu

Vendégházaink

Amikor először jártunk ezen a környéken, megragadott bennünket a hegyek látványa, az illatok, a Szent György-hegy, a Badacsony, Szigliget, a Balaton. Megfogalmazódott bennünk, hogy milyen jó lenne, ha lenne itt egy nyaralónk. Ezt a vágyunkat tett követte, és megvásároltunk egy kis présházat, amelyet teljesen felújítottunk és boldogan birtokba vettünk. A következő évben a szomszédos házat is megvásároltuk, felújítottuk, bebútoroztuk, mintha magunknak készítettük volna. Sok tereprendezés után, teljes víz-villany-csatornavezeték-csere után, némi füvesítés, bokrosítás, teraszépítések és klimatizálás után nyerte el mostani állapotát, amit Dandelion House-ként, azaz Pitypang Vendégházként ismerhetnek meg. Szerelem volt első látásra ez a hely, ma is szívesen időzünk kedvenc helyünkön, egy dombtetőn, ahonnan végtelen messzeségbe elláthatunk.

 

 

Szent György-hegy és környéke:

Nyugodt, csendes községünk, Kisapáti, a Szent György-hegy híres bazaltorgonái alatt fekszik 4 km-re,  Badacsonytól 6 km-re. Öt nagyobb hegy: a Szent György hegy, Szigliget, Csobánc, Gulács, Badacsonyi hegy ölelésében helyezkedik el, pazar panorámát tárva szemünk elé. Balatoni strandolás Szigligetnél 15 percnyire, vártúrával egybekötve, csónakázás a Tapolcai Tavasbarlangban, esti séta a malomtó körül, a Csobánc meghódítása, könnyed túra a Szent György-hegyre, sok programlehetőség, végtelen nyugalom ezen a környéken.

 

A faluról:

358 lakosú község a csodálatos Tapolcai-medencében, a gyönyörű bazalt orgonáiról híres Szent György-hegy keleti oldalánál fekszik.
Az 1100-as évek végén írásos feljegyzéseket találunk a településről, de konkrétan az 1200-as évek közepén jelent meg településünk név szerint is a feljegyzésekben. A kisapáti Szent Kereszt Kápolna a többszöri tulajdonos váltások következtében végül a Pannonhalmi Bencés Apátság tulajdonát képezte. A település így kapta az apáti nevet. A kápolna a mai napig szerencsésen átvészelte az idő viszontagságait, így Kisapáti legrégebbi épülete, melyet folyamatosan karbantartanak. A XVII. században a hegyről a lakók a mai falu területére költöztek, és 1777-ben megépítették a mai templomot. A Szent György-hegyen található szőlőterületek műveléséből élt a lakosság egy része, de ez ma már csak egy jövedelem-kiegészítés. Egy gondozott faluképet láthat, aki a településre bejön. (forrás: Kisapáti Önkormányzat honlap)

f2q63nze80gsot6ly46v1sxe2fwgfl